Parkes Interiors Parkes Interiors

Lavery

Project Description

Winner of Kitchen Design Award at Ireland’s Kitchen Trade Awards 2011

This new build house in Lisburn involved quite an increase in space for this family from their previous home; their previous kitchen was a classic layout this design took them to the next level.

As it was a new build some alterations were made to the building from the outset; two openings were created underneath the stairs, one housed the tea station and the other a media area. Recessed blackberry glass storage units and matching glass wall panelling were used to house the plasma TV. The glass doors sit flush with the glass wall cladding behind the TV. The tea station neatly fits behind two folding, sliding doors. A false wall was created to house the tall units thus reducing the overall mass that would normally be created with so many tall units. A large L shaped kitchen such as this can sometimes end up feeling like two rooms in this instance the two islands have been designed to link the areas by maintaining the flow and connectivity of the room. A lowered ceiling/bulk head with recessed shadow lighting mirrors the floor space used for the two islands.

An overhead ceiling extractor was built into the bulk head and keeps the look clean as does the recessed tea station and media station. The steam oven, combination microwave oven, conventional oven and induction hob are taken care of by Siemens along with a Quooker hot tap and Leibher large scale refrigeration. Pull out larder units and deep wide drawers provide an abundance of storage in this family home.

Project Details

More Kitchen Designs

Sinclair

Sinclair

Maxwell

Maxwell

Hagan

Hagan

Howard

Howard

O’Neill

O’Neill

Element

Become a Member


Continue